І ось ми йдем у бою життєвому -
Тверді, міцні, незламні, мов граніт,
Бо плач не дав свободи ще нікому,
А хто борець, той здобуває світ.
Гімн УПА

пʼятницю, 8 липня 2011 р.

Знайдене нове підтвердження гіпотези про походження хетів та зв'язок з Україною стародавнього населення Каппадокії

Ярема Галайда
Нещодавно в ефірі "Нового телебачення Кубані" місцевий краєзнавець Вадим Чернобров, повідомив про нове сенсаційне відкриття. В ході польових досліджень було знайдене справжнє підземне місто, в якому висота залів, що нагадують за розмірами московське метро, досягає 10 метрів. Також були виявлені два входи під скелею і розгалужені підземні ходи, при цьому частина об'єктів має природне, а частина - рукотворне походження.
"Можливо, вони перетинаються, але для їх проходу потрібне спорядження - і це поки ускладнює нашу експедицію. Поки до величезних залів та підтвердження легенд ми не докопалися ", - пояснив В. Чернобров в сваоєму інтерв'ю. Найближчим часом вивченням підземного міста займеться велика експедиція з Москви. За оцінками дослідників-ентузіастів, вік знахідки складає від 1 до 3 тис. років.

Офіційні експерти відносяться скептично до знахідки:
"Якщо мова йде про Новокубанський район, то там є берегові тераси, де дійсно можуть бути печери. Але кожна дірка в землі ще не означає підземне місто ", - прокоментували у відділі археології Краснодарського державного історико-археологічного музею-заповідника ім. Феліцина.
Вчені відзначають, що населення Кубані з найдавніших часів становили кочові племена, для яких є не характерним створення подібних споруд. Крім того, зв'язок даного об'єкта з будівельниками дольменів також не очевидна, тому що дольмени по всьому світу створювалися не далі 70 км від берега моря.
Одним словом, бути того не може, бо не може бути. Якщо ж визнати, що на Кубані проживали ті самі бандерівці-холодноярівці-деренкуйці (любителі схронів), то що ж тоді робити з російською офіційною історичною наукою? 

Найцікавішим є те, що ця знахідка кубанських дослідників стала  підтвердженням гіпотези, висунутої минулого року Дніпропетровськими краєзнавцями з Товариства "Рідний Край" (Ковтонюк Борис Мусійович) і Українського Культурного Центру "Рідний світ" (Писаревський Олександр і Юрій Якуба), про зв'язок, що існував між хетською цивілізацією Малої Азії і Україною (Північним Причорномор'ям).
Тоді краєзнавці висунули гіпотезу, що хети є вихідцями з Причорноморських степів, саме спираючись на відкриття в степах України цілих підземних комплексів, пов'язаних між собою складною мережою підземних ходів. Такі самі печерні міста були відкриті і на території сучасної Кападокії (Туреччина). Ця територія у давнину входила до складу Хетської Держави. Генетичний і культурний зв'язок між стародавніми предками українців і хетами підтверджується, також, наявністю спільних символів і знаків, якими прикрашені стіни кападокійських храмів.  Ці символи і знаки мають повне співпадіння з Трипільською символікою.
Свої думки дослідники виклали у статті "Сенсація в степах України".
А оскільки Трипільська культура, щонайменше, на тисячоліття старіша за хетську, то висновок про вторинність останньої по відношенню до неї є очевидним.
Цю саму гіпотезу висунув у своїй книзі "Під знаком живого хреста" Ю.Якуба. Крім того кубанське відкриття підтверджує і висновок Якуби про те, що думка істориків про прихід хеттів до Малої Азії з Балкан є хибною. Хети прийшли сюди через Кавказ, що й підтверджує наявність підземних міст на Кубані. 
Дніпропетровські краєзнавці пропонують вважати наявність підземних і печерних міст і храмів вважати етнічним індикатором аріїв, як, наприклад, "молоточки Тора" являються етнічним ідентифікатором скандинавів.