І ось ми йдем у бою життєвому -
Тверді, міцні, незламні, мов граніт,
Бо плач не дав свободи ще нікому,
А хто борець, той здобуває світ.
Гімн УПА

середу, 4 березня 2020 р.

Ця опозиція здохла. Заносьте другу

Ярема Галайда

Дивлячись на нашу революційну опозицію в парламенті просто дивуюсь їхній безхребетності і слабкості.
В унісон з ригами (а, ну да, риги ж теж опозиція) проголосували за відставку уряду Гончарука і призначення уряду Шмигаля. 
Власне, що і треба було панові Зеленському.

Ні, ну попузирились трохи, а потім такі потопали до пана Зеленського погомоніть милесенько, руцю потиснути.

Ото і весь протест.
Тьху, бл&ді!

Якщо пан Зеленський контрреволюціонер і зрадник, якщо він веде Україну в ярмо до Москви, то де ж тоді тверда державницька позиція опозиції? Де жорсткий, шалений опір? Невже весь задор наших титанів вміщується у слиняве белькотіння Федини, тупеньке мекання Геращенко та істеричний лемент Льошика Гончаренка?
Ясно ж, що вони тупо масовка і пан Зеленський все одно зробив би все, що хотів, але ну не можна ж так бездарно зливатися!
Я розумію, що уряд Гончарука хотіли зняти всі! Але ж потім, що заважало поборюкатися навколо уряду Шмилаля? 
Поблокувати трибуну, хочаби для виду. На знак протесту вийти з зали засідань, гучно грюкнувши дверима. Пан Порошенко, взагалі, чи то спав, чи то куняв. Оце і є стан опозиції - сон в голоблях.
Проголосували проти і що? 
Та ніщо!
Набагато кращим було би демонстративно, після жорсткої заяви пана Порошенка, покинути зал.
Перед тим зібрати мітинг прихильників. Вийти до них і задвинуть полум‘яну промову про зраду, про злив, про ригів у новому уряді, про реванш, про загальну лінію диктатури СН на капітуляцію.
Потім зібратися всім кагалом і вирушити кудись у Львів, чи Дніпро, оголосити там про створення Уряду Національного порятунку, закликати через Забродського армію (вона ж уся, як один, за пана Порошенка?), добровольців (хоча, тут я на його місці, ще  подумав би), чесних поліцейських захистити Незалежність і Волю України!
Марусю у Главкоми!!! Федину в комісари!!! І вперед! На Київ! Геть кривавих клованів!

Хоча, про що це я? 
Про цих рішал?

Нє, даруйте, погарячкував.

Ці сидітимуть і через тирнет, ТБ литимуть помиї і підбурюватимуть народ, потім, якщо пощастить і народ таки, спроможеться на чергову ребелію, вилізуть з під плінтуса і розкажуть умитому юшкою повсталому загалу, як вони героїчно боролися, і який у них велетенський досвід державотворення, і  що тільки Захід нам допоможе, а у них там такі зв‘язки, що огого, і що у них є план реформ. Потім поставлять «Плине кача» для закріплення ефекту і поки народ, закіптюженим в боях на барикадах, рукавом втиратиме сльозу, замішану на крові, тихесенько злиняють ділити портфелі...

Плавали... знаємо...

Ця опозиці здохла. Заносьте другу.а